De pil tegen acne: Blositive zet de feiten op een rij

De perfecte huidverzorging en camouflageproducten zijn niet voor iedereen even snel gevonden. Zeker voor alle ‘not so lucky ones’ onder ons die last hebben van acne en puistjes. Een andere oplossing die menig vrouw wellicht heeft overwogen of uitgeprobeerd is die van de anticonceptiepil tegen acne. Maar is dit echt de holy grail voor het probleem? Blositive zoekt haarfijn voor je uit wat de pil tegen acne kan doen.

Wanneer neem je de pil tegen acne?

We kennen het allemaal wel, dat moment waarop je ‘s ochtends wakker wordt met een flinke whitehead. Dat soort momenten wil je het liefst zo veel mogelijk voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen, maar dat lukt helaas niet altijd. Word je onverwacht verrast door een puist? Daar hebben we gelukkig iets op bedacht: de ZitGobbler patches waarmee jouw huid wordt beschermd en zich rustig kan herstellen. Lucky you!

Voor de mensen die vaker last hebben van acne, en dan met name door de hormoonhuishouding, kan het interessant zijn om de pil te overwegen. Los van de anticonceptie waarvoor de pil in eerste instantie dient, kan het slikken van de pil zorgen voor minder talgproductie. Dat zorgt dan weer voor minder acne. Hoe dat precies zit lees je hieronder.

Vooropgesteld is het natuurlijk altijd goed om dit onderwerp uitgebreid met je huisarts te bespreken. In the end is de huisarts namelijk ook degene die het recept moet uitschrijven.

Wat je moet weten over de pil tegen acne

  • Minder androgenen, minder talg, minder acne

De maandelijkse stabiliteit van de pil kan onder andere zorgen voor minder hormonale uitbraken. De pil bevat onder andere oestrogeen en progesteron. En laten deze ingrediënten er nu net voor zorgen dat het aantal androgenen in ons lichaam minder wordt. 

Wat je hieraan hebt? De androgenen zijn mannelijke hormonen en zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor het ontstaan van acne (oh, those men). Als er hier dus minder van zijn, wordt de talgproductie lager en kan acne minder worden. Oestrogeen is het vrouwelijke hormoon en is dus juist goed om acne tegen te gaan (Ducray). 

  • De pil heeft bij iedereen een andere reactie

Uiteindelijk is het slikken van de pil tegen acne nog geen one way ticket to skin heaven. Het heeft op iedereen een andere werking en waar het bij jou super kan werken, werkt het bij de ander helemaal niet. Het is wel het proberen waard als je graag van acne af wilt!

  • Er zijn verschillende soorten anticonceptiepillen 

De huisarts kan goed met je meedenken over welke pil het beste bij jou past en of er misschien andere medicijnen zijn die jou van je acne af kunnen helpen.

  • Geef het wat tijd

Alles moet tegenwoordig zo snel mogelijk. Uiteraard snappen we dat je ook snel van je acne af wilt. Toch moet je het zeker wel een paar maanden de tijd geven om het mogelijke verschil te kunnen zien, nadat je bent gestart met de pil. 

Probeer (ook) andere opties

Naast de pil zijn er ook nog veel andere dingen die je kunt proberen om puistjes te voorkomen. Kijk bijvoorbeeld eens kritisch naar je lifestyle. Reageer je misschien op bepaalde voeding? Kun je je skincare routine verbeteren? Vervang je je kussensloop wel regelmatig? Genoeg stof tot nadenken dus.

ZitGobbler to the rescue

We vertelden al kort iets over onze magische ZitGobbler patches, maar het verdient een beetje extra spotlight. Het idee van de patches werkt namelijk als volgt. Heb jij een new friend in het gezicht? Reinig je gezicht dan grondig zoals je dat normaal ook doet. Plaats de patch op de puist en zorg dat deze goed is aangesloten op de huid. ‘s Nachts heeft de patch lekker veel tijd om zijn werk te doen, maar je kunt de patch natuurlijk ook overdag dragen, zelfs onder make-up. Na zo’n zes uur kun je de patch verwijderen, waarbij het pus van de whitehead mee komt. Nu kan het plekje sneller genezen en ben jij weer back to a glowy skin.

Niet alleen de werkzame en dermatologisch geteste stoffen zijn handig, maar de patches zorgen er ook voor dat je de puist minder snel aanraakt en het dus ook minder snel kan gaan ontsteken. Ook als er dus nog geen witte kop te zien is, komen onze patches van pas. Weer een acne no-no afgevinkt! Check hier welke acne no go’s je nog meer zou moeten weten. 

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe Blositive blogartikelen.

Laatste berichten