Exfoliëren: dit is waarom het zo belangrijk is

Scrubben om dode huidcellen te verwijderen is ons allen wel bekend, maar wat exfoliëren is blijkt voor de meesten een goed bewaard geheim. Dat terwijl exfoliëren zoveel minder heftig voor je huid is! Alles over exfoliëren – en meer – lees je hier.

Wat is exfoliëren precies?

“Exfoliëren, is dat niet hetzelfde als scrubben?” Niet helemaal. In beide gevallen verwijder je dode huidcellen, dat klopt. Maar bij exfoliëren gebruik je (fruit)zuren die de verbinding tussen dode huidcellen en de bovenste huidlaag doen oplossen. Je dode huidcellen laten vanzelf los, zonder dat je hard hoeft te boenen – wat vaak wel het geval is tijdens een scrubsessie.

Exfoliëren, waarom zou je?

Ongeveer elke 28 vernieuwt de huid zich, maar wanneer je ouder wordt krijgt je huid steeds meer moeite met het kwijtraken van dode huidcellen. Dit resulteert in de ophoping van deze dode huidcellen en zo wordt je huid dof en grauw. Daarom is het belangrijk dit proces een beetje te ondersteunen.

Door dagelijks te exfoliëren help je je huid een handje en verlies je dode huidcellen sneller. Daarnaast stimuleert exfoliëren de vochtbalans en conditie van de huid waardoor rimpeltjes minder diep worden en vlekjes en plekjes in de huid vervagen. Zo krijg je die frisse, heldere uitstraling. Yay!

Mocht je nog niet overtuigd zijn, dit is ons lijstje met belangrijkste redenen waarom je zou moeten exfoliëren: 

– Super smooth huidtextuur;
– Poriën die er kleiner uitzien;
– Schone, stralende huid;
– Egale, glowy teint;
– No more vlekjes of plekjes. 

Exfoliëren als een pro

Hoewel dode huidcellen dus ook vanzelf loslaten, kan het geen kwaad om ze af en toe te helpen. Zo blijft je huid lekker fris, je poriën schoon en ervaar je alle andere positieve effecten die we hierboven al noemden. 

Maar, wat voor soorten exfoliatie zijn er en welke past het beste bij jouw huid?

01 Exfoliant met BHA

Een exfoliant met BHA – salicylzuur – dringt diep in de poriën door en verwijdert zo effectiever dode huidcellen en overtollig talg. Deze exfoliant is oplosbaar in vet en is het meest geschikt voor de gecombineerde tot vette huid. Heb jij een gevoelige huid? Don’t do it. Deze exfoliant is dan misschien een beetje te heftig.

02 Exfoliant met AHA

Een exfoliant met AHA – melk- of glycolzuur – heeft naast exfoliërende eigenschappen ook anti-age voordelen. Het bevordert de vorming van nieuwe huidcellen waardoor o.a. rimpels minder zichtbaar worden. Deze exfoliant is oplosbaar in water en geschikt voor alle huidtypen – de rijpe huid in het bijzonder.

03 Lekker natuurlijk

Natúúrlijk zijn er ook natuurlijke alternatieven voor exfolianten. Dit zijn vijf van de beste natuurlijke, biologische en pure exfolianten voor je: 

– Sinaasappelschil vol antioxidanten en natuurlijke oliën.
– Kokosolie en zeezout vol belangrijke mineralen die droogheid bestrijden.
– Komkommer en honing vol antioxidanten en natuurlijke oliën.
– Druiven en honing bevat wijnsteenzuur.
– Melk en haver Beide ingrediënten regelen de zuurtegraad van je huid.

Meer weten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van nieuwe Blositive blogartikelen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van nieuwe Blositive blogartikelen.

Laatste berichten